Diepgaande warmte voor lichaam en geest

Moxatherapie

Moxatherapie is een populaire Oosterse warmtetherapie die zowel het lichaam als de geest in balans brengt.

Bloedcirculatie

Door het gericht verwarmen van acupunctuurpunten en huidzones, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Levensenergie

Het stimuleren van de levensenergie (‘Qi’) leidt tot een diep ontspannend en herstellend effect op het lichaam.

Moxatherapie

lichaam en geest in balans

Over Moxatherapie

Moxatherapie is een populaire Oosterse warmtetherapie die zowel het lichaam als de geest in balans brengt. Deze behandeling maakt gebruik van moxa, een traditioneel kruid afkomstig van bijvoet (Artemisia vulgaris). Het kruid wordt gedroogd, fijngewreven, en geperst tot moxastaven of kegels, die vervolgens worden gebruikt om specifieke acupunctuurpunten en huidzones te verwarmen. Door het gericht verwarmen van deze punten wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en de levensenergie, ook wel “Qi” genoemd, geactiveerd. Dit leidt tot een diep ontspannend en herstellend effect op het lichaam.

Moxatherapie staat bekend om zijn intense, diepwerkende warmte. Moxa heeft een hoge verbrandingstemperatuur, wat betekent dat de moxastaaf langzaam en krachtig brandt. Tijdens dit proces wordt een weldadige infrarode straling afgegeven, die diep in de huid doordringt en een therapeutische warmte verspreidt. Deze warmte bevordert de aanmaak van endorfines, de natuurlijke pijnstillers van het lichaam, wat leidt tot een verlichtend effect bij pijnklachten. Bovendien stimuleert de warmte de aanmaak van rode en witte bloedcellen, wat bijdraagt aan een verbeterde immuniteit en het zelfherstellend vermogen van het lichaam versterkt.

Moxatherapie is uitermate geschikt voor diverse klachten, zoals rugpijn, hoofdpijn, menstruatieklachten, hooikoorts, en groeipijnen. De therapie kan ook ondersteuning bieden bij het verbeteren van de spijsvertering, het verminderen van stress, en het bevorderen van algehele ontspanning en welzijn. Omdat het gericht werkt op het versterken van de energiebanen en de bloedsomloop, is het een waardevolle aanvulling op reguliere medische behandelingen en andere complementaire therapieën.

Of je nu zoekt naar verlichting bij chronische pijn, een boost voor je immuunsysteem, of gewoon een diepe ontspanning wilt ervaren—moxatherapie biedt een holistische benadering die je welzijn naar een hoger niveau tilt.

Contra-indicaties

Als we werken met moxa geven we een krachtige energie door aan het lichaam. Daardoor dienen we er zeer zorgvuldig mee om te gaan. Om deze reden gaan we moxa niet gebruiken bij:

  • koorts: er is al sprake van warmte, en de klachten kunnen erger worden
  • hoge bloeddruk (>16/9): door de warmte kan de bloeddruk nog stijgen
  • hartkloppingen of een hartslag van boven de 90 in rust
  • zwelling, ontsteking, steenpuisten, roodheid, op of in de buurt van spataderen
  • drugs- en alcoholgebruik
  • uitputting: het kan hoofdpijn, misselijkheid of vererging van de klachten veroorzaken
  • zwangerschap: het kan de kans op een miskraam vergroten! (Moxa kan wél gebruikt worden op één energiepunt in geval van stuitligging)
  • kinderen jonger dan 7 jaar en ouderen

energie, genezing & diepgaande ontspanning

Moxa-weetjes

De Plant

Moxa (bijvoetkruid) is een kruid dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt. De temperaturen gaan ongeveer tot 180 à 200 graden. Het geeft een ontspannende en aangename infrarode straling.

De Oorsprong

Moxatherapie is een eeuwenoude Oosterse therapie die haar oorsprong kende in de koudere delen van China, en die sinds een 200-tal jaren ook in Europa meer en meer toegepast wordt in de alternatieve circuits. 

Toepassing

Moxa wordt boven het lichaam verbrand en de warmte die dan vrijkomt helpt bij een betere energiedoorstroming in het lichaam. Ook de meridianen, acupunten, reflexpunten en littekens kunnen behandeld worden.

Boek nu jouw Moxatherpie!

Moxatherapie bevordert de bloedcirculatie en stimuleert het natuurlijke herstelvermogen van het lichaam. De diepgaande warmte werkt ontspannend en helpt pijn en stress te verlichten. Het is een ideale aanvulling voor wie op zoek is naar balans en welzijn.

Manicure en gelnagels
Manicure - Gelnagels
Pedicure
Pedicure
Voetreflexologie
Voetreflexologie
Japanse gezichtsmassage
Japanse gezichtsmassage
Moxatherapie
Moxatherapie

Wees welkom bij pedi-cura!

Een nieuwe dimensie van zorg.

Kanaalstraat 126
3971 Heppen (Leopoldsburg)
tel. 0478 44 30 22

info@pedi-cura.be

diensten

jaarlijkse vakantie

Onze zaak zal gesloten zijn van 16 t/m 21 april, en van 2 t/m 17 augustus 2025

voorwaarden

Een afspraak maken met Pedi-Cura betekent ook dat je akkoord gaat met onze verkoopsvoorwaarden.

Raadpleeg ze hier.